Thursday, 2nd May 2024
Standard

Трябва ли някога да наемете приятел?

Наемане на приятели: да или не? Отговорът ви варира ли, ако наемате добър приятел, който да бъде колега/равен срещу наемането на асистент? Говорихме за интервю с приятели, но не и за обратната ситуация, наемане на приятел. Посетител М се чуди …
Работя в малка законодателна фирма. Аз съм доста млад, но имам значителен принос за решенията за бизнеса. Нямаме HR отдел или официален процес на наемане. Получаваме доста забързани, както и вярвам, че е време да наемем нов помощник, който да ни помогне да управляваме работата. Любимата на приятел наскоро се премести в нашия град, както и има опит да работи като помощник в експертна среда. Вярвам, че я питам дали би се интересувала от задачата – разбирам точно колко трудно може да бъде да открие страхотна задача в нов град, както и разбирам, че е квалифицирана, така че ще се радвам да помогна тя, както и добавя някои приятни, както и компетентни към нашия персонал в процеса. Винаги ли е лоша концепция да се наеме приятел?
Интересен въпрос, М. има две неща, които ме притесняват от тази ситуация. Първо: Тя е любимата на вашия приятел – не е ваш приятел. Не разбирате дали/как нещата ще свършат между тях или точно колко неудобно ще бъде, ако трябва да изберете страни.
Второто нещо е, че тя ще бъде помощник – и това, че е добри приятели с служители, може да получи вид мътна, особено за жените. При това обстоятелство има две съображения тук – първо, ако вие, както и тя сте приятели в офиса, вашите началници може да започнат да ви възприемат като „едно от момичетата“, което няма да е чудесно за вашата кариера. Второ, ако разбирате този човек достатъчно, за да пусне косата си около нея, социално, ще бъде малко неудобно да й даде задачи, както и да се държи като мениджър с нея. (В крайна сметка вие изисквате да бъдете уважавани, не се харесва.) Трябва да има някаква раздяла между работата, както и живота – както и за мен това е метод, както и малко пространство.

Читатели, какви са вашите мисли – бихте ли мотивирали добър приятел да кандидатства в административна/секретарска обстановка на работното си място?
PSST: Преди сме говорили за използването на добри приятели в мрежата, в допълнение към конкуренцията с добри приятели за работа.
Тази публикация включва партньорски връзки, както и Corporette® може да прави комисионни за покупки, направени с връзки в тази публикация. За много повече подробности вижте тук. Кажете благодаря на вас много за вашата подкрепа!
На снимката: Нови най -добри кучки набор от колиета за приятелство, предлагани от продавача на Etsy Guiltyeocrc за 4,50 долара.

Leave a Reply

Your email address will not be published.